15 January 2010

Pregradni zidovi i police od gipsa

42
Pregradni zid sa znacajnim prednostima
U odnosu na klasičnu gradnju, korišćenjem gipsanih montažnih zidova postižemo uštedu u vremenu i novcu. Medjuprostor  u pregradama gipsanih zidova  pokazao  se kao idealan za postavljanje izolacija (toplotna,zvučna) i instalacija (sanitarnih, elektricnih). 
Za toplotnu izolaciju koristi se mineralna vuna, za zvucnu azmafon i dr. S obzirom da nema sušenja, zidove odmah možemo gletovati, kreciti, oblagati tapetama ili pločicama. Zvučna i protivpožarna zaštita izuzetno je efikasna korišćenjem gipsanih pregrada.

Najčešće se ovakvi zidovi postavljaju na standardan način upotrebom metalne potkonstrukcije. U zavisnosti od konstrukcionih i građevinsko-fizičkih zahteva postavljaju se jednostruki ili dvostruki pregradni zidovi. Statička i građevinsko-fizička svojstva ovih zidova zavise od potkonstrukcije, ploča i sloja izolacije postavljenog unutar šupljine zida. Pri tome su svi elementi lako prilagođavaju potrebama postojećeg prostora, a u slučaju potrebe za preuređenjem prostora pregradni zidovi se lako demontiraju.


Prednosti:
- izuzetno povećanje toplotne izolacije zida
- poboljšanje zvučne zaštite i preko 15dB
- nije potrebna priprema podloge


- idealno za sanacije i adaptacije
- jednostavna i brza montaža 3m²/1h
- mogućnost podešavanja distance do zida
- nema sušenja materijala
- ekološki materijal sa IBO sertifikatom

1 comment :

 
Copyright © 2014 Hitenterijeri