11 January 2010

Rigips


RIGIPS SUVA GRADNJA SA GIPS-KARTON PLOČAMA

Sistem suve gradnje služi za izvođenje enterijera i bazira se na upotrebi Rigips gips-karton ploča za izradu: pregradnih zidova, spuštenih plafona, potkrovlja, plivajućih podova, suvog malterisanje zidova (lepljenje ploča), instalacijskih zidova za kupatila i kuhinje, vartrootpornih obloga nosača i stubova... Sistem podrazumeva montažu lake metalne potkonstrukcije, umetanje izolacije i instalacija i oblaganje Rigips pločama. 

Sistem suve gradje eliminiše: nošenja cigala, peska i cementa na visinu, mešanja maltera, zidanja, šalovanja, izrade serklaža, malterisanja, gletovanja, iznošenja šuta, odnosno eliminiše spravljanje betona, podizanje oplate, vibriranje, itd. 




Potkrovlje
Izgradnja neiskorištenog potkrovlja nudi najpovoljniju mogućnost dobijanja novog prostora za stanovanje. To je razlog za bolje iskorištenje postojećeg prostora i brzo osposobljavanje dodatnog prostora za stanovanje.

Oblaganje zidova
Oblaganje zidova je najbrža metoda dobijanja ravne i glatke površine sa odgovarajućom zvučnom i toplotnom izolacijom unutrašnje strane zida.

Pregradni zidovi
Rigipsovi sistemi omogućavaju ekonomično oblaganje zidova ili izradu pregradnih zidova sa značajnim uštedama u odnosu na klasičnu gradnju.

Oblaganje plafona
Rigips oblaganje plafona podrazumeva oblaganje tavanica sa potkonstrukcijom i Rigips pločama, čime dobijamo glatku i ravnu površinu. Najčešće se primenjuju za oblaganje oštećenih i neravnih plafona...

Spušteni monolitni plafoni
Monolitni spušteni plafoni od gipskartonskih ploča predstavljaju standardno rešenje u savremenim građeviskim konstrukcijama.

Spušteni kasetni plafoni
Paleta proizvoda kasetnih plafona se sastoji od modela izuzetnih vizuelnih i akustičnih karakteristika.

Suvi estrih
Rigiplan suvi estrih - najbrži način za postavljanje podne košuljice. Podna obloga postavlja se već narednog dana.

Protivpožarni sistemi
Prosečna gipskartonska ploča sadrži oko 2 litra kristalno vezane vode po 1 m2. Ovo Rigipsove sisteme suve gradnje čini idealnim u protivpožarnoj zaštiti.

Niskoenergetske kuće
Rigips sistemi primenjeni na inovativan način omogućuju ostvarenje koncepta niskoenergetske kuće. Grejanje i klimatizacija uz minimalni utrošak energije.

Mašinsko malterisanje
Mašinsko malterisanje najkvalitetnijim glet malterima,ušteda u vremenu i novcu.

Ispunjavanje spojeva
Kvalitet završne obrade površine može se podeliti u četiri kategorije, od Q1 do Q4, koje su definisane na osnovu kvaliteta obrade.

Mašinsko gletovanje i moleraj
Rigips Ready-mix glet mase i disperzione boje prilagođene su mašinskoj upotrebi. Mašisko gletovanje i bojenje dobija pravi smisao.


1 comment :

  1. Gipsani radovi uz postojeće materijale su vrlo jednostavni u današnje vreme. Naravno to ne umanjuje nečije umeće i ruku.

    ReplyDelete

 
Copyright © 2014 Hitenterijeri